zomerse ijsjes van papier knutselen

Zomerse ijsjes van papier knutselen

Het zonnetje laat zich vaker zien, de temperatuur loopt op en de zomer zit duidelijk in de lucht. Daar besteden we natuurlijk in de klas en thuis aandacht aan met werkbladen over de zomer, zonnige kleurplaten én zomerse knutsels! Deze zomerse ijsjes van papier zijn bijvoorbeeld een leuk knutselwerkje voor peuters en kleuters. Ze kunnen hun ijsjes zelf versieren en je vrolijkt er naderhand de klas mee op of je maakt er een mooie slinger van!

Benodigdheden

zomerse ijsjes van papier knutselen

Voor het maken van deze zomerse ijsjes van papier heb je nodig:

Beschrijving

zomerse ijsjes van papier knutselen

Stap 1:

Knip de vorm van een waterijsje uit het gekleurde karton. Dit kun je natuurlijk uit de losse pols doen, maar je kunt er ook deze template voor gebruiken. Knip voor elk ijsje twee vormen uit die je later tegen elkaar aan plakt. Knip zoveel ijsjes uit als je wilt laten versieren.

Stap 2:

Je kunt de versiering voor de ijsjes al op voorhand maken, maar dit kun je kinderen ook zelf laten doen. Voor heel kleine kinderen is het leuk om een bakje met versiersels voor te bereiden. Dit kunnen allerlei leuke vormpjes zijn of stroken papier of karton.

Stap 3:

Maak de ijsjes door de twee helften van de ijsjes op elkaar te plakken met daartussen een ijsstokje. Laat even drogen zodat de ijsjes stevig genoeg zijn om mee te knutselen.

Stap 4:

Nu is het tijd om de ijsjes feestelijk te versieren. Laat de kinderen vrij om hun creativiteit te gebruiken. Alle versierde ijsjes kunnen vervolgens worden gebruikt om de klas te versieren of om mooie slingers te maken om de klas alvast in zomerse sferen te brengen.

Meer knutselinspiratie voor de zomer nodig?

zomerse ijsjes van papier knutselen

Er zijn tal van leuke knutselprojecten te verzinnen voor de zomerse maanden van het jaar. Op Knutselwijs vind je volop inspiratie, zowel op de website onder het thema ‘zomer‘ als op onze Pinterestpagina.

Comments (1)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post